INRIKES

Nordens största nazist-butik hackad!

INRIKES Den nazistiska webbutiken Midgård har hackats på sitt kundregister och hamnat hos den militanta rörelsen, Antifascistisk Aktion (AFA). Nu planerar AFA att offentliggöra uppgifterna.

Den hetsdömda nazistbutiken Midgård har utsatts för en dataintrångsattack, och som följd har personlig kundinformation som sträcker sig flera år tillbaka läckt ut och hamnat i händerna på militanta antifascister. Organiserade nazister har länge plockat ut vinst ur butiken i syfte att finansiera sin verksamhet, som oftast har innefattat våldsamma aktioner.

Nätverket Antifascistisk Aktion har nu meddelat att dom kommer påbörja arbetet med att publicera registret över hemsidans svenska kunder, i vissa delar av landet. De menar att de finns ett allmänintresse i att veta om ens vänner, grannar eller kollegor hjälper till att finansiera nazistisk terrorism.

Totalt har 23 personer mördats av organiserade nazistiska våldsverkare i Sverige sedan 1990-talet. Senast i lördags omkom en kvinna i USA efter en nationalistisk terroraktion mot en fredlig  antirasistisk demonstration.

Antifascistisk Aktion skriver;

“Antifascistisk aktion Skåne kommer inom kort att påbörja arbetet med att publicera de uppgifter från Midgårds kundregister som vi finner relevanta. Det är inte varken första eller sista gången som vi får ta del av liknande uppgifter från nazistiska portaler och hemsidor. Vi menar att det givetvis är en allvarlig sak att direkt eller indirekt stödja nazistisk kultur och aktivism genom att ekonomiskt stötta delar av den rasideologiska miljöns infrastrukturer, som Midgård utgör en del utav. Vi menar därför också att det finns ett allmänintresse i att kunna ta del av information rörande grannar, arbetskamrater och bekanta som mot bättre vetande tror att de kan stötta nazistisk verksamhet – oavsett om detta sker på gatan eller via postorder- och webbshopping.”

 

Källa: Antifascistisk Aktion 

Emil Tholander 
emil.tholander@gmail.com

Upp