NOTISER

Nordisk Ungdom lägger skulden på de misshandlade tonårsflickorna

slussen

STOCKHOLM
| I lördags kunde Aktuellt Fokus gå ut med nyheten om Nordisk Ungdoms våldsvandring i centrala Stockholm. Efter att nyheten blev känd för allmänheten har organisationen försökt att lägga skulden på de tonårsflickor som blev överfallna av företrädare för organisationen.

Nyheten om NU-företrädarnas våldsvandring i Stockholm blev först känd via journalistkollektivet Researchgruppens Twitterkanal. Aktuellt Fokus ringde då upp Södermalmspolisen för att kontrollera uppgifterna. Uppgifterna ledde därefter till publicering och Aktuellt Fokus nyhet om det nationalistiska våldet fick en rejäl spridning på Internet.

Lägger skulden på offren

Då nyheten plockades upp av den rikstäckande telegrambyrån TT blev det inträffade även känt för landets medier, vilket ledde till att Nordisk Ungdom gick ut med sin egen version i ett försök att rädda sitt anseende. Företrädare och har nu gått så långt att de påstår att misshandelsfallen var de överfallna flickornas fel.

I ett pressmeddelande beskriver Nordisk Ungdom tonårsflickorna som våldsamma feminister och ”vänsterextremister”, NU förnekar dessutom att våldsvandringen ens ska ha ägt rum.

sluss1

Nordisk Ungdoms medgrundare Patrik Forsén på Twitter

sluss2

Försöker ge sken av att allt är frid och fröjd.

sluss3

Nordisk Ungdoms pressmeddelande har spridits vidare av den kända pedofilkopplade hatsajten Exponerat.

sluss5

Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg försöker sprida organisationens desinformation till människor på Twitter.

 

Polisen: “De sökte bråk”

När Aktuellt Fokus ringde till Södermalmspolisen under lördagen var polisens bild över händelseförloppet att det högernationalisterna ifråga hade gått runt och sökt efter bråk.

I samband med att gänget gav sig på hemlösa romer försökte tonårsflickorna avstyra det hela vilket ledde till att hatet riktades mot flickorna istället.

Enligt polisen rörde det sig om totalt fyra målsägande.

Förutom de hemlösa romerna och flickorna ifråga ska även en svart man ha blivit utsatt. Förutom rasistiska kränkningar ska nationalisterna även ha försökt kasta ner mannen i det iskalla vattnet vid Slussen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp