INRIKES

Ny storsatsning mot högerextremism på sociala medier

Andreas Johansson Heinö - Foto: pressbild

1 april-skämt: Aktuellt Fokus inleder nytt samarbete med tankesmedjan Timbro. Syftet är att motverka högerextremism på sociala medier.

Tillsammans med Andreas Johansson Heinö från Timbro kommer Aktuellt Fokus inleda en ny unik satsning mot högerpopulistisk fakenews på sociala medier. Satsningen innebär att Aktuellt Fokus och Timbro Förlag kommer inleda en föreläsningsturné i slutet av april.

– Vi ser positivt på det här samarbetet. Även om vi står långt ifrån varandra rent politiskt så delar vi synen på att högerextremism på sociala medier är ett samhällsproblem, säger Kim Fredriksson från Aktuellt Fokus redaktion.

Andreas Johansson Heinö, förlagschef och mångårig medlem i Timbros ledning säger att samarbetet kommer bli spännande.

– Rent statistiskt ser vi att högerextrema rörelser står för majoriteten av hoten och kränkningar mot opinionsbildare och beslutsfattare i Sverige, säger Johansson Heinö.

Förutom föreläsningar kommer vi inleda en gemensam meme-produktion. Tanken är att slå hål på myter på sociala medier.

– Det behövs motvikter på nätet. Därför tänkte vi direkt på Aktuellt Fokus. Vi var imponerade av Aktuellt Fokus sätt att nå ut på nätet, speciellt på meme-fronten, så därför sträckte vi ut en hand, säger Johansson Heinö.

Vill du boka en föreläsning? Kontakta Aktuellt Fokus via vårt kontaktformulär eller maila Andreas Johansson Heinö:
andreas.johansson.heino@timbro.se

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp