INRIKES

Odinsoldaterna som aldrig backar – Skrämdes till nedläggning av ett ungdomsgäng

soodalarnabraket
BORLÄNGE
| När Soldiers of Odin bildades i Sverige med det uttalade syftet att patrullera svenska gator och torg gjorde de det med orden: “Vi står kvar om det så är 200 invandrare som kommer”. Men trots de hårda orden har deras talesman gått ut med att SoO tvingades lägga en hel avdelning på grund ett ungdomsgäng.

Med ryggmärken, bombarjackor och en tydlig 90-tals image bildades den nazistkopplade organisationen Soldiers of Odin i Sverige. Enligt egen uppgift för att “rensa gatorna från invandrare”. I SoO:s interna regelverk kan man bland annat läsa: “och det absolut viktigaste jag vill du ska förstå är att om vi blir attackerade och måste försvara oss så backar ingen. Vi står kvar om det så är 200 invandrare som kommer”. Organisationen har även talat i krigiska termer mot muslimer och uppmanat till strid mot islam med orden: “Antingen dödar vi dem eller så dödar dem oss”. Men istället för att “rensa gatorna” har de så kallade Odinsoldaterna tvingats stänga ned en avdelning på grund av ett ungdomsgäng. Åtminstone om man får tro SoO:s talesman Mikael Johansson.

Blev skrämda av ett gäng ungdomar?

Talesmannen för Soldiers of Odin fullkomligt rasar över medias uppgifter kring Soldiers of Odins bråk med Bandidos i Borlänge. Uppgifter som bland annat spreds i Dalarnas Tidning och på Sveriges Radio under gårdagen och har bekräftas av SoO-medlemmar själva. Vilket Aktuellt Fokus kunde avslöja för över en vecka sedan.

Enligt Mikael Johansson var det inte alls MC-gänget ifråga – istället poängterar han att det ska ha rört sig om ett gäng ungdomar som fick de krigsförande Odinsoldaterna att lägga ned en hel avdelning.

Mikael Johanssons uppgifter om att det ska ha rört sig om ett simpelt ungdomsgäng som låg bakom Odinsoldaterna nedläggning var inte bara en nyhet för Aktuellt Fokus, det var det även för Soldiers of Odins egna medlemmar som ansåg att nyheten var pinsam.

“Är ni seriösa?”

Att Soldiers of Odin tvingas lägga ned en hel avdelning utan att bli uppbackade av sina så kallade bröder var inget som var populärt i den interna gruppen. Speciellt inte om det ska ha varit ett gäng ungdomar som fick organisationen att backa.

En av organisationens medlemmar ställer frågan om avdelningen finns kvar eller om de lyckades bli skrämda av ungdomarna ifråga. En annan medlem skriver, “Något ungdomsgäng kommer och hotas lite och sen läggs det ner? Är ni seriösa?”.

 

soo2144

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Leif Högberg

    2016-04-12 den 17:50

    Ha ha ha ja jösses

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp