INRIKES

Olaglig privatisering av flygbolag stoppas!

KARLSTAD| Planerna på att privatisera en flyglinje vid Karlstad Airport har jämförts av lokala moderatpolitiker med privatisering av kollektivtrafik. Nu framgår det att privatiseringen kan vara olaglig.

Enligt Moderata kommunalrådet Per-Samuel Nisser vill man “säkerställa” flygtrafiken genom att privatisera det på samma sätt som med all kollektivtrafik. Men Trafikverket sätter stopp för affären och man är kritisk till jämförelsen med kollektivtrafik.

– Jag ser det utifrån vårt perspektiv, det vill säga att man ska upphandla utifrån att det finns tillgänglighetsbrist och att det blir regelbunden flygtrafik, uppger Trafikverkets utredningsledare Håkan Jacobsson till Sveriges Radio Värmland.

Per-Samuel Nisser (M) har däremot åsikten att privatiseringen “kan vara en sånsiktigt bra lösning”. Han ser inte Trafikverkets åsikt som särskilt relevant.

– Det finns alltid personer som kan ha åsikter, men det är inte Trafikverket som är den myndighet som vi har haft kontakt med i frågan. Vi har jurister som jobbar med det och tittar på det så att det ska vara juridiskt rätt, det är utgångspunkten, uppger Per-Samuel Nisser (M) till Sveriges Radio Värmland.

För närvarande verkar det endast vara Trafikverket som ställer sig kritiska till privatiseringen, med hänvisning till att när det gäller en flyglinje som den i Karlstad är det ett ärende för staten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top