INRIKES

Pedofilförsvarare talare när högerextremister ska demonstrera med gula västar

INRIKES Den före detta Bonnierjournalisten har tidigare försvarat pedofila incestövergrepp på barn. För inte ens en vecka sedan försvarade hon en dömd serievåldtäktsman. Nu försöker hon göra karriär bland svenska nationalister genom att rida på gula väst-rörelsen som startades av en svart kvinna i Frankrike.

Det är på en av sina bloggar som den nationalistiska opionsbildaren, Ingrid Carlqvist,  visar sig ha försvarat pedofiler. I ett av inläggen där hon skriver om incest påstår hon att utsatta barn tycker att sexuella övergrepp känns skönt.

“Medan övergreppen pågår blir barnen sällan rädda eller panikslagna utan mest konfunderade. De förstår (av begripliga skäl) inte riktigt vad sex är, men eftersom det är sällsynt att förövarna plågar och skadar barnen, kan de uppleva det hela som skönt men konstigt.” skriver hon bland annat.

På senare år har Ingrid Carlqvist engagerat sig som opinionsbildare i den högerextrema nationalistmiljön. På sociala medier har Ingrid Carlqvist uppmanat människor till att demonstrera mot FN:s flyktingavtal, demonstrationerna är tänkt att hållas i Stockholm och Göteborg nu i helgen. I uppmaningen ber hon människor att dyka upp med gula västar, uppenbart inspirerat av den franska proteströrelse som kräver stopp för den nyliberala högerpolitiken.

Samtidigt har hundratals människor från hela landet börjat diskutera behovet av riktiga systemkritiska protester i Sverige. Dessa tar bestämt avstånd från Ingrid Carlqvist och andra systemtrogna högerextremister.

Gula Västarna Sveriges Facebookgrupp hittar du här.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se</

Upp