Kontakta oss

KULTUR

Pharrell ställer in Israel-spelning

Publicerat

den

KULTUR| Den världskända popstjärnan Pharrell ställer in sin planerade spelning i Israel. Den inställda spelningen sägs vara resultatet av en kampanj för bojkott av Israel.

Torsdag den 21 juli var det tänk att den världskända pop och RnB-stjärnan Pharrell Williams skulle spela i Tel Aviv. Strax efter att speldatumet blivit offentligt startades en kampanj för att förmå Pharell att bojkotta Israel. I ett öppet brev till artisten skriver US Campaign for the Academic and Cultural
Boycott of Israel bland annat:

”Förra året dödades 551 barn av Israel under ett 51 dagar långt angrepp mot Gaza och uppskattningsvis 80% av de palestinska barnen lider av post-traumatisk stress som ett resultat av de upprepade attackerna mot Gaza. Oavsett om det är i Gaza eller på Västbanken har miljontals palestinier aldrig upplevt en dag av Frihet eller Värdighet. Genom att uppträda i Israel visar du överseende med Israels brott och säger till palestinierna att du inte tror de förtjänar Frihet.”

Under onsdagen meddelade de Israeliska arrangörerna i ett pressmeddelande att Pharell ställer in sin spelning. Pharrell Williams är tio gånger Grammy-nominerad och Oscars-nominerad för låten ”Happy” som fanns på soundtracket till animerade filmen ”Dumma Mig 2”. Andra artister som tidigare valt att ställa in sina spelningar i Israel är souldrottningen Lauryn Hill, gittaristen Carlos Santana och popgruppen Pixies.

Läs hela det öppna brevet här: http://www.usacbi.org/2015/08/open-letter-to-pharrell-williams-please-cancel-your-concert-in-tel-aviv-palestines-children-deserve-freedom/

Läs också: Israel censurerar palestinskt spel

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se