UTRIKES

Polen deporterar svensk bombnazist

UTRIKES En svensk nazist deltog i illegal vapenträning i Polen. Polska myndigheter väljer nu att deportera honom. I Sverige är han sedan tidigare dömd för flera bombdåd.

Den svenska nazisten Anton Thulin har gripits i Polen rapporterar AP. Han ska ha rest till Polen för att delta i illegal vapenträning. Den typen av vapen han tränats upp med är av samma modell som användes i terrordådet i Christchurch.

Polska myndigheter har valt att gripa och deportera Thulin. Enligt myndigheterna är han ett hot mot landets säkerhet. Han förväntas vara tillbaka i Sverige inom ett par dagar.

Dömd för flera bombdåd

Thulin är sedan tidigare dömd för flera bombdåd som utförts tillsammans med andra medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen. 2017 blev han dömd av Hovrätten till fängelse i ett år och tio månader för bombdåden.

Tillsammans med nazisten Viktor Melin hade Thulin före bombdåden rest till Ryssland för paramilitär-träning med ryska nazister. Kontakten med de ryska nazisterna skedde efter att de kommit till Sverige och deltagit i ett möte med Nordiska Motståndsrörelsen enligt ett avslöjande av Expo.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Upp