INRIKES

Polisen utesluter inte politiska motiv bakom skottlossning i Stockholm

STOCKHOLM | Under kvällen skottskadades en man i Fittja söder om Stockholm. Mannen hade deltagit i en demonstration för frihetskämpen Öcalans frihet och det var på vägen därifrån som mannen sköts. Till Aktuellt Fokus säger polisen att de inte utesluter politiska kopplingar.

Demonstrationen gick under parollen ”för fred, demokrati och Öcalans frihet” och avslutades i Fittja under kvällen. Under pågående demonstration ska proturkiska rasister ha dykt upp för att störa demonstrationen. För Aktuellt Fokus beskriver en demonstrationsdeltagarna de proturkiska männen som anhängare av den nationalistiska terroristgruppen Grå Vargarna. Enligt Aktuellt Fokus källa ska mötesstörarna därefter ha skingrats och gått vidare till en närliggande lokal.

Efter fredsdemonstrationen ska deltagarna ha splittrats upp i olika håll. Den skottskadade mannen ska ha färdats i bil från Fittja. Enligt uppgifter till Aftonbladet som även har nått Aktuellt Fokus ska skottlossningen ha skett från en annan bil mitt under pågående färd.

Polisen utesluter inte politiska kopplingar

Polisen understryker att man precis har börjat undersöka ärendet och att polisen i nuläget inte vet vad bakgrunden är. Samtidigt säger polisen att de inte utesluter att det rör sig om politiska motiv bakom attentatet.

Ni utesluter inte att attentatet har politiska motiv?
– Nej det gör vi inte. Vi utesluter ingenting säger polisens regionledningscentral till Aktuellt Fokus.

”Alla våra tankar går till vår drabbade kamrat och hans familj”

I ett offentligt meddelande på Facebook skriver arrangörerna bakom fredsdemonstrationen, Kurdiska Demokratiska Samhällscentret, att deras tankar går till deras kamrat och offrets familj. Samtidigt tar de kraftigt avstånd från attentatet och skriver att de våldsamma metoderna inte hör hemma i Sverige.

”Vi bor i Sverige och de metoder Erdogan och hans anhängare använder i Turkiet är inte på något sätt acceptabelt här!” skriver Kurdiska Demokratiska Samhällscentret på sin Facebooksida.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp