INRIKES

Politiker fick massvis av vykort: ”En del känner sig obekväma”

Foto: Aktuellt Fokus

LUDVIKA Byborna i Fredriksberg skickade vykort till ansvariga politiker efter miljonnedskärningarna inom äldrevården. Enligt S-politikern Åsa Bergkvist tycker flera av hennes politikerkollegor att vykorten är obehagliga.

Så här står det på vykorten som har skickats till beslutsfattarna inom vård- och omsorgsnämnden Ludvika:

”Titta noga på detta vykort. Är det så här visionen om ett framtida Säfsen ser ut? Beslutet om nedmontering av Säfsgården kommer att kväva bygden. Det är ett dåligt förslag och illa genomfört beslut som slår mot landsbygden, framför allt mot de gamla och sjuka! Tänk om, gör om, gör rätt! Riv upp beslutet, än finns det tid! Det är nog nu.”.

Bakom vykortskampanjen står lokala kommunister. Enligt tidningen DT har drygt 40 procent av befolkningen i Fredriksberg deltagit i kommunisternas kampanj mot nedskärningar. I DT:s artikel säger vård- och omsorgsnämndens ordförande, Åsa Bergkvist, att flera av nämndledamöterna har tagit illa vid sig av vykorten. Enligt S-politikern tycker hennes partikamrater och politikerkollegor från M, SD, C och V att vykorten närmast är obehagliga.

– En del känner sig obekväma. Det blir liksom väl nära när det kommer vykort adresserade till ens hem. Men att medborgare kan reagera starkt över beslut är jag väl medveten om, säger Åsa Bergkvist till DT.

Nedskärningarna inom äldrevården i kommunen gäller bland annat demensboendet Säfsgården i Fredriksberg, ett mindre äldreboende som är viktigt för bygden. Miljonnedskärningen har drivits igenom av Socialdemokraterna med motiveringen att äldreboendet inte är marknadsekonomiskt lönsamt. I praktiken innebär nedskärningarna tvångsförflyttningar av dementa fem mil bort till Grängesberg.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp