Kontakta oss

INRIKES

Politikerna skickade polisen på protesterande föräldrar i Luleå

Publicerat

den

LULEÅ | När politikerna i Luleå skulle fatta beslut om ytterligare nedskärningspolitik inom skolan passade flera föräldrar på att protestera. Det gillades inte av politikerklassen som valde att ringa dit polisen.

När Barn och Utbildningsnämndens sammanträde skulle inledas igår morse samlades flera föräldrar och barn från nedläggningshotade skolor för att visa sitt missnöje. Men strax före mötet skulle sätta igång inne i sessionssalen i stadshuset kom polisen till platsen för att köra ut de berörda.

– Två polismän dök upp och de sa att om några minuter ska sammanträdet dra igång och då ska ni vara härifrån sade vittnet Boris Ersson till tidningen NSD.

Föräldrar och barn ska sedan ha körts ut från stadshuset av polisen. Några föräldrar ska ha vädjat till politikerna och polisen om att få avsluta sin protest men det hjälptes visst inte.

Från polisens sida bekräftar man att det var kommunen som ringde dit dem. Politikerna ville av allt att döma inte att berörda människor ska få lov att protestera mot politikernas nedskärningspolitik som aldrig tycks drabba politikernas egna bostadsområden – men som alltid drabbar byar och arbetarklassområden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se