INRIKES

Rasistisk hatvåg efter muslimer städade bort nyårsskräp i Göteborg

INRIKES Muslimerna i Ahmadiyya Muslimska samfund beslöt sig för att städa bort nyårsskräpet från gatorna. Då utsattes dom för en hatvåg av upprörda sverigedemokrater.

För somliga är nyårsdagen en dag som helst tillbringas bakfull i TV-soffan med en kebabpizza. Men för gänget i Ahmadiyya Muslimska samfundet började dagen med att samlas klockan 06.00 för att städa bort nyårsskräpet från gatorna i Göteborg.

– Det handlar om att visa kärlek till sitt land. Det gör vi med en nyårsstädning och det sätter en standard för resten av året. Det är också ett sätt att visa ungdomarna i förbundet att man ska visa uppskattning, säger Mansoor Ahmed, medieansvarig i Ahmadiyya Muslimska ungdomsförbundet till Aftonbladet

Efter att Aftonbladet skrev om städningen som ingår i ett internationellt event i över 200 länder, tog det inte lång tid förrän hatet började flöda i Aftonbladets kommentarsfält på Facebook. Flera uttalade SD-väljare började genast jämföra städarna med nazister och terrorsekten Islamska Staten. Andra personer började anklaga dem för att vara alltifrån bidragstagare till kriminella.

“Ursäkta mig men det är inte erat land det här landet tillhör svenskarna.” skriver en av hatarna. Här nedan kan du se några av hatkommentarerna, som vanligt tänker vi inte pixla namnen på hatarna.

Stöd antirasistisk journalistik – bjud på en kopp kaffe! Swisha en tia eller valfri slant till: 072 020 1984 
(märk ditt bidrag med “kaffe”) Betalningsmottagare K.Fredriksson.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp