INRIKES

Riksdagsledamoten Anna Hagwall (SD) kastar in handduken efter anti-judisk motion

INRIKES| Riksdagsledamoten Anna Hagwall (SD) avgår efter anti-judiska uttalande i en motion om vem som får äga media i Sverige.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Anna Hagwall avgår från sina poster som ordinarie ledamot av skatteutskottet och ersättare i näringsutskottet. Hon lämnar även posten som intern gruppledare för partiets skattepolitiska grupp och kommer inte att ställa upp i nästa riksdagsval.

“Bakgrunden till besluten är främst den dåligt underbyggda motion om mediepolitik som Hagwall lämnat in och som skadat partiets anseende och står i direkt strid med partiets fastslagna linje på flera viktiga områden”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraterna försöker nu att minska skadan efter flera skandaler sista veckan med både Anna Hagwalls anti-judiska motion och partiets ekonomiska talespersonen Oskar Sjöstedt antisemitiska “skämt” på en film som IRM släppt. Det ser dock ut som Anna Hagwall blir den som offras av Sverigedemokraterna för att rädda partiets manliga ekonomiska talesperson.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top