INRIKES

S-politiker för socialdemokratisk enligt Socialdemokraterna

sossarINRIKES| På fredagen föll beslutet i Sollefteå landstings Hälso- och sjukvårdsnämnd – förlossningsavdelningen och kvinnosjukvårdens operationsverksamhet avvecklas under 2017.

Den socialdemokratiske kommunfullmäktigeledamoten John Åberg valde vid beslutsomröstningen att gå emot socialdemokraternas välfärdsslaktande politik. Som konsekvens blir han tvingad att avgå. Han är den fjärde socialdemokratiske politikern i ledet att bli utrensad från landstinget till fördel för det lokala etablissemangets New public management-inspirerade agenda.

Innan har ledamoten aktivt undvikit omröstningar där partiets linje varit att skära ned i de sociala trygghethetsnäten, som generationer av hårt arbetande svenskar slitit för att bygga upp.

Istället har hans vikarier, som underkastar sig det nyliberala partiet, tagit hans plats i voteringen och röstat mot välfärden i hans ställe. Men denna gång tyckte John Åberg att det var nog och bestämde sig för att rösta nej till att lägga ned förlossningsavdelningen i Sollefteå. Eva Sonidsson (S), vars enskilde röst var avgörande för beslutet, kontaktade genast Åberg och framförde beskedet om uteslutning.

– Jag kan inte säga att jag blir särskilt förvånad, med tanke på hur andra socialdemokratiska landstingspolitiker från Sollefteå blivit behandlade på senare tid. Det är inte ett sunt agerande av ett modernt politiskt parti, säger Nils-Gunnar Molin från Aktionsgruppen Sollefteå framtidens akutsjukhus, till SVT Västernorrland.

Föga förvånande så beter sig socialdemokrater än en gång som socialdemokrater genom att bestraffa socialdemokrater som inte beter sig tillräckligt mycket som socialdemokrater.

Den nu avgående landstingspolitikern har mottagit massivt stöd på sociala medier, bland annat uppmanas han att inte ge vika och avgå utan en strid.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp