NOTISER

S-politiker ställer fattigpensionärer mot elever i Eskilstuna

etunatsmESKILSTUNA| Under torsdagen demonstrerade hundratals personer mot politikernas nedskärningsplaner inom skolan. Efter demonstrationen gick kommunstyrelsens ordförande ut och ställde fattigpensionärer och fattiga barn mot skolan.

Nedskärningspolitiken har blivit kraftigt kritiserad av framförallt föräldrar till elever och av lärarnas fackförbund, Lärarförbundet. Tillsammans med den lokala gräsrotsrörelsen Tillsammansskapet gick Lärarförbundet och föräldrar ut och krävde att politikerna skulle ändra sina beslut.

Nathalie Söderberg från gräsrotsrörelsen tillsammansskapet gick hårt på politikerna, och ställde sig bland annat frågan om Eskilstuna skulle ansluta till de “Joakim von-Anka-kommuner” som skär ned på skolan samtidigt som de gör stora vinster. I efterhand har lokalpolitiker krupit till korset på Facebook och menat att nedskärningsplanerna verkar röra sig om ett missförstånd.

Ställer fattigpensionärer mot skolan

På Tillsammans För Eskilstunas Facebooksida skriver kommunstyrelsen ordförande, S-politikern Jimmy Jansson att det är bra att människor demonstrerar, därefter försöker Jansson ställa fattiga barn, arbetslösa och fattigpensionärer mot eleverna och lärarna. Bland annat skriver politikern att skolan måste spara in pengar på grund av att unga människor behöver vård på grund av sina föräldrar.

“Därför måste kommunen ha en förmåga att betala för de gamlas och de socialt utsatta barnen och därför måste alla, även skolan, avstå pengar under 2016.” skriver Jansson i kommentarsfältet.

jimmyjansson

Kommunen går plus

Aktuellt Fokus har tidigare kunnat berätta att kommunen går plus rent ekonomiskt. I slutet av förra året visade det sig att prognoserna pekade på plus i kassan för Eskilstunas skolor. Politikerna hade missbedömt siffrorna med nästan 24 miljoner kronor enligt SVT. Utöver det kunde kommunen i sin helhet presentera ett överskott på över 107 miljoner kronor.

Trots överskottet väljer S-toppen alltså att ställa arbetslösa, fattiga barn och fattigpensionärer mot skolan och eleverna. Jimmy Jansson kostar själv skattebetalarna 64.130 kronor i månaden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp