NOTISER

S-politiker vill förbjuda strippklubbar

trippklubb
SEXINDUSTRIN | Två socialdemokratiska riksdagsledamöter vill förbjuda strippklubbar i Sverige. I en motion till riksdagen kräver S-politikerna Carina Ohlsson och Veronica Lindholm ett stopp för verksamheten. De menar att det hade varit ett sätt att utöka den framgångsrika sexköpslagen från 1999.

– De befäster maktordningen med mäns överordning över kvinnor. Där köper män underhållning av underordnade kvinnor för att tillfredsställa sina sexuella fantasier, skriver Ohlsson och Lindhom i motionen.

Det här är inte första gången ledande socialdemokrater driver frågan om förbud mot strippklubbar. 2013 beslutade Norrbottens S-kongress att driva frågan om starkare lagstiftning, och efter att en hemlig strippklubb avslöjats i Åre förra året krävde Socialdemokraternas Anna-Caren Sätherberg en lagändring.

– Jag vill lyfta frågan om lagstiftning mot striptease i partistyrelsen, sa Sätherberg då till Länstidningen

Gästskribent
redaktionen@aktuelltfokus.se

2 kommentarer

2 Comments

  1. Johanne

    2015-10-06 den 16:19

    Sexköpslagen är ett lyckande för Sverige! Färre män köper kvinnor och färre kvinnor tvingas sälja sig själva. Ett föredöme internationellt! Hoppas att strippklubbar förbjuds också (som man redan har gjort på Island)

  2. Sosseidioti

    2015-10-05 den 22:00

    Dom kan ju förbjuda sig själva till att börja med. För övrigt är sexköpslagen något av det pinsammaste vi har i det här jävla landet.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp