INRIKES

SD-politiker jämför muslimer med skadedjur

Foto: News Öresund

BORGARNA   SD-politikern jämförde muslimer med skadedjur samtidigt som han ”likeade” ett hatinlägg om att prickskytte är att betrakta som skadedjursbekämpning. Trots att partiet säger sig ha nolltolerans mot rasism och extremism väntas ingen uteslutning.

Hatet frodas bland Sverigedemokraterna i Luleå. Philip Wiksten, ledamot i kommunfullmäktige, har avslöjats med att rikta grovt näthat mot muslimer. Bland annat har han skrivit en kommentar på sociala medier där han uttrycker att “muslimer sprider sig som skadedjur”. Men hatet stannar tyvärr inte där. Wiksten har även publicerat en bild på ett prickskyttegevär, när privatperson kommenterade bilden med “skadedjursbekämpning” valde Wiksten att ”likea” kommentaren.

Ingen nolltolerans

När de första hatinläggen avslöjades gav Sverigedemokraterna en skriftlig varning till Wiksten. Därefter försökte partiet sopa hatet under mattan. Någon uteslutning i enlighet med partiets uttalade nolltolerans har inte varit aktuell från partiets sida. Efter fler avslöjanden kommit i lokala medier valde Philip Wiksten att lämna sina uppdrag på egen han, det rapporterar bland annat SR Norrbotten och Norrbottens Media. Någon uteslutning har fortfarande inte skett då Philip Wiksten fortfarande är medlem i Sverigedemokraterna och har interna uppdrag i partiet.

För några veckor sedan uppmärksammade Aktuellt Fokus Sverigedemokraterna i Luleå då deras distriktsordförande, Per Göransson, blev kränkt över att skolan lär ut naturkunskap.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Maria Stålnacke
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp