INRIKES

SD-politikern Krister Persson häktad för sexbrott mot barn

Foto: News Öresund

INRIKES SD-politikern har gjort tidigare uttalanden om sexbrott bland invandrare. Nu har han själv häktats för flera sexbrott mot barn.

Sverigedemokraten Krister Persson har häktats misstänkt för flera sexbrott mot barn. Krister Persson representerar Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Sjöbo. Han är även ledamot i kommunens valnämnd och ersättare i kommunens familjenämnd. Sedan en vecka tillbaka sitter han i i en häktescell misstänkt för två fall av sexuellt ofredande, ett sexuellt övergrepp mot barn och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

Brotten ska ha begåtts mellan 2016 och 2019. Krister Persson nekar till brott. Senast torsdagen den 20 juni ska åklagaren besluta sig för om SD-politikern ska åtalas eller omhäktas.

Nyheten om häktningen spreds i flera tidningar och medier i början av veckan, däribland SvD och Aftonbladet. Inte en enda tidning nämnde vilket parti den misstänkta pedofilpolitikern tillhör.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984. ✌ Märk din gåva med “kaffe”. Betalningsmottagare K.Fredriksson

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp