Kontakta oss

INRIKES

SD-politikern saluför sig som sjuksköterska – är inte utbildad och lurar sina kunder

Publicerat

den

NORRKÖPING| SD-politiker vill att asylsökande ska hållas inlåst tills de lär sig svenska lagar, etik och moral. Men när den egna moralen sviktar är allt plötsligt ett litet misstag. SD-politikern lurar sina kunder på skönhetskliniken att hon har en yrkestitel som sjuksköterska – en skyddad yrkestitel som hon inte har.

Naima Bahnam Johansson driver en skönhetssalong och är även vice ordförande i Norrköping Qvinnliga företagare. Hon är också styrelseledamot för Sverigedemokraterna i Norrköping och suppleant i partiets distriktsstyrelse. Sina politiska åsikter framför hon bland annat på Facebook, där hon betonar vikten av att hålla sig till de svenska lagarna. Att asylsökande ska följa etik och moral.

Men hennes egen tolkning av etik och lagar kan diskuteras. Som företagare erbjuder hon modern laserteknik för att ta bort hårväxt och tatueringar. I sin marknadsföring uppger hon sig vara utbildad sjuksköterska, men enligt Socialstyrelsen saknar hon legitimation, vilket innebär att hon bryter mot gällande regler när hon använder den skyddade yrkestiteln skriver Norrköpings Tidningar.

När Norrköpings Tidningar ställt frågor till Naima Bahnam Johansson påhittade titel tar det inte lång stund innan Michale Åblad, juridiskt ombud för Svenska lasermedicinska sällskapet ringer upp till redaktionen och hotar att stämma hela tidningen om man väljer att skriva en rad om SD-politikerns påhittade yrkestitel.

– Sjuksköterska är en skyddad yrkestitel. Allmänheten ska kunna lita på att den som säger sig vara sjuksköterska också har en legitimation, säger Hans Yngve, avdelningsjurist på inspektionen för vård och omsorg, IVO

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons