INRIKES

SD-politikern uppmanar till diskriminering mot poliser med muslimsk bakgrund

INRIKES I den slutna Facebookgruppen samlar SD-politikern in pengar till hetsdömda högerextremister. Men det slutar inte där. SD-politikern uppmanar även människor till att diskriminera poliser med muslimsk bakgrund.

I den slutna Facebookgruppen samlar SD-politikern Marie Svensson-Strandberg från Ängelholm in pengar till hetsdömda högerextremister. Mer om det avslöjandet kan du läsa här.

I en av gruppdiskussionerna försöker brottsmisstänkta medlemmar ge varandra juridiska tips om hur de ska agera ifall de blir förhörda av polisen. En av medlemmarna i gruppen berättar att hon fått en muslimsk polisman som förhörsledare. Enligt samma medlem begärde hon då en ny förhörsledare – vilket polismyndigheten ska ha gått med på. När SD-politikern får nys om diskrimineringen utbrister hon “Kanon”. Därefter uppmanar hon samtliga medlemmar i gruppen till att diskriminera muslimska poliser.

Enligt Marie-Svensson Strandberg finns det nämligen risk för att muslimska polismän kan mörda människor som kritiserar islam. Det skriver hon själv i den slutna Facebookgruppen.

“Kanon . jag hoppas fler gör samma sak  En muslim som kan vara beredd för att döda dig om du kritiserar hans religion ska förhöra dig om din kritik mot hans religion. verkar helt galet” skriver Marie Svensson-Strandberg.

Aktuellt Fokus har försökt nå SD-politikern för en kommentar.

Stöd antirasistisk journalistik – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕
Swisha en tia eller valfri slant till: 072 020 1984 ?
(märk ditt bidrag med “kaffe”)

Kim Fredriksson
Kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp