INRIKES

SD-riksdagsman rasar mot raggmunkar: ”socialism”

Faksimil Youtube

HÖGERN Är raggmunkar, ärtpuré och kålsoppa ett hot mot kapitalismen och de nyliberala samhällsstrukturerna? Enligt riksdagsledamoten, Dennis Dioukarev, är iallafall vegetarisk mat för äldre pensionärer samma sak som socialism.

Ungdomsförbundet SSU tycker att även svenska pensionärer borde få äta raggmunkar, rotmos, falafel och andra vegetariska rätter åtminstone en gång i veckan. På ungdomsförbundets pågående kongress beslutade man för att försöka påverka så att svenska äldreboenden, skolor satar på vegetarisk mat minst en gång i veckan. SSU-ordföranden, Philip Botström, är tydlig med att man inte vill förbjuda kött. Istället handlar frågan om klimatet. Enligt SSU borde kommunerna helt enkelt upphandla mer mat som påverkar klimatet mindre.

– Forskarvärlden är tydlig med att utsläppen av västvärldens kosthållning är ohållbar, särskilt från köttindustrin. Vi vill inte förbjuda någon från att äta kött, men med våra skattepengar måste vi kunna ha ambitionen att maten vi upphandlar ska påverka klimatet mindre, säger Philip Botström till Expressen.

Likställs med socialism

När Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Dennis Dioukarev, uttalar sig om förslaget likställer han vegetarisk mat med socialism. Att erbjuda raggmunkar med lingon eller ärtpuré med mynta är samma sak som ”socialism i halsen” enligt riksdagsledamoten.

Skärmklipp på Dennis Dioukarevs Twitterinlägg: https://twitter.com/DennisDioukarev/status/1160094495574233089

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp