NOTISER

Serievåldtäktsman dömd i Norrköping

INRIKES | Den 45-åriga pedofilen Per Persson dömdes på torsdagen till 5 års fängelse i Norrköpings tingsrätt, för sex våldtäkter, 23 fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, tolv sexuella ofredanden och ett fall av barnpornografibrott. För lite, enligt advokaten Elisabeth Massi Fritz.

– Jag tycker att det här är väldigt allvarlig brottslighet och jag är förvånad över att påföljden stannar vid fem års fängelse. Uppriktigt sagt tycker jag att det här är stötande för alla de offer som drabbas av den här typen av brott. Det är dags att vi börjar använda våra straffskalor och dags att vi markerar att den här typen av brott måste leda till strängare straff, säger hon till Aftonbladet.

Advokat Bengt Lejefors, som företräder de flesta av offren, instämmer.

– Det är en välskriven dom, men man har varit lite för snälla när man bestämt påföljden. Straffet kunde ha varit lite längre, säger han till NT.

Per Persson har under en tid poserat som modellfotograf i syfte att locka till sig unga tjejer, för att sedan förgripa sig på dem. Han har tagit kontakt med unga tjejer, enbart minderåriga, och ljugit om att han jobbar för en stor tidning och vill erbjuda dem ett modelljobb. Tjejerna har sedan, istället för en fotostudio, fått komma till hotellrum sent på kvällen där han förmått dem att ta av sig kläderna. Där har han sedan begått allt grövre övergrepp och ofredanden på dem.

Inte första gången
Per Persson har totalt dömts 5 gånger sedan sent 90-tal för olika sexualbrott. I början av sin bana som pervers pedofil lurade han unga tjejer på liknande vis genom att påstå att han var skivproducent. Han har då istället för modelljobb lovat unga tjejer storslagna artistkarriärer.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp