INRIKES

Silverhjälten Pia Sundhage jämförs med Islamska Staten

ÅSIKTSKORRIDOREN| I en ny ledartext på DT går den liberala ledarskribenten Padma Schrewelius till hårt angrepp mot svenska damlandslagets Pia Sundhage. Enligt ledarskribenten ska Pia Sundhage brännmärkas eftersom hon inte är tillräckligt politiskt korrekt.

Padma Schrewelius jämför även Pia Sundhage med det globala terrornätverket Islamska Staten och nazismen. Anledningen uppges vara hennes vurm för kommunismen – en världsåskådning vars grundvärderingar om jämlikhet och breddad demokrati är raka motsatsen till islamism och nazism.

Enligt den liberala ledarskribenten ska Sundhage inte slippa undan högerdreven bara för att hon är nybliven silverhjälte för Sverige.

“Bör Sundhage hållas till svars för sin politiska hållning? Hon är trots allt en fotbollstränare och inte politiker, kan man tycka. Men en offentlig person bär ändå alltid ansvaret för de åsikter hon uttrycker, och Sundhage delar gärna med sig av sina” skriver Padma Schrewelius.

I resterande ledartext tar Schrewelius upp Pia Sundhage åsikter om Nordkoreas fotbollslandslag och menar att det är förkastligt att Sundhage har varit turist i den slutna diktaturen. Dessutom skriver hon att Nordkorea är en kommuniststat trots att diktaturen ersatte den forna marxismen med juche-ideologin redan 1972.

Pia Sundhage har inte kommenterat den osakliga ledartexten.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp