INRIKES

Skånska M-toppen skyller nedskräpning på fattiga familjer

Foto: Malmö stad/Flickr

KLASSFÖRAKTET Fiskmåsarna och kajornas förkärlek till Malmös soptunnor har varit ett välkänt problem så länge staden haft allmänna soptunnor. Trots det försöker Malmömoderaternas John Roslund skylla över fågelproblemen på fattiga malmöbor. Dessutom anser M-politikern att fattiga familjer ska städa de rikas bostadsområden.

Den fjärde juli postade M-politikern John Roslund en skärmdump från tidningen Sydsvenskan, där S-toppen Katrin Stjernfeldt Jammeh beklagar sig över nedskräpningen vid Sibbarp som ligger i den överklasstäta stadsdelen Limhamn. I skärmdumpen ser man massor av skräp som ligger utspritt runt ett gäng soptunnor. Bilden av nedskräpningen fick John Roslund att insinuera att det är fattiga familjer som ligger bakom nedskräpningen kring soptunnorna i stan. Trots att det har gjorts studier som bekräftar fåglarnas skuld i nedskräpningen kring stans soptunnor, tycker John Roslund att det är ”naivt att tro” att det är djur som ligger bakom.

”Tänk för mig är det upprörande att det kan se ut så här när Malmö har 9400 familjer som lever på socialbidrag och uppenbart inte gör något, eller det är kanske rent av dem som har tid att skräpa ned när vi andra arbetar.” skriver John Roslund.

Fattiga familjer ska städa efter överklassen

I kommentarsfältet skriver John Roslund dessutom att han tycker att fattiga malmöbor ska städa i överklassområden. Några anställningar eller lön för arbetet vill han däremot inte gå med på. Istället tycker han att de fattiga ska arbeta för existensminimum. Vilket är en garanti för kommunalt initierad lönedumpning.

”Låt dem städa, låt dem informera nedskräparna eller låt dem göra något för pengarna de kravlöst får varje månad…” skriver John Roslund i kommentarsfältet.

M-politikern anser att det är humant att låta fattiga städa efter välbärgade limhammsbor.

John Roslund bor själv i en villa på Broddagatan i stadsdelen Limhamn.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕  Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984. Märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare K.Fredriksson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp