INRIKES

Skottlossning mot barnfamilj i arbetarområde

Foto: Aktuellt Fokus

MALMÖ  Klockan 22.33 kom larmet till räddningscentralen. Ännu en skottlossning i ett arbetarområde – en lägenhet i ett flerfamiljshus i Malmö hade utsatts för skottlossning. Enligt grannnar lät det som ett automatvapen.

Enligt pollsen inträffade skottlossningen i trappuppgången till ett flerfamiljshus på Docentgatan i Malmö. Skotten var riktade mot en ytterdörr och enligt polisen har man plockat upp flera tomhylsor på platsen. Polisen uppger att flera barn och vuxna befann sig i den drabbade lägenheten.

Boende i området som vill vara anonyma uppger att dom hörde flera skott på raken. En av grannarna som arbetar som industriarbetare säger att hen vill flytta från stadsdelen.

– Jag höll på att somna när det smällde till.  Det lät som om nån sköt med en automatvapen. Flera skott direkt efter varandra, säger en av de boende till Aktuellt Fokus.

Hur ser du på det inträffade?

– För jävligt. Jag är trött på det och vill flytta. Det känns som att det bara blir värre för varje år som går.

Fram tills 2015 hade den drabbade stadsdelen närpoliser och en egen polisstation. Men på grund av styrsystemet, New Public Management, tvingades polisstationen att stängas. Efter den liberala reformen har skottlossningarna och gängvåldet blivit värre enligt de boende.

– Förr hade vi närpoliser och en egen polisstation här ute. Då var det mycket lugnare. Allt det där är borta nu. Nu satsar dom på villaområdena i Hyllie och Bunkeflo istället. Det är ju bara korkat. Vem som helst kunde räkna ut att det skulle bli värre när närpoliserna plockades bort.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp