INRIKES

Socialdemokratisk chefredaktör hyllar Moderaternas SD-utspel 

INRIKESFolkbladets S-märkta chefredaktörer Widar Andersson hyllar Anna Kinberg Batras utspel om Sverigedemokraterna.

I en ledartext på Folkbladet skriver den tidigare S-riksdagsmannen att Socialdemokraterna måste fortsätta driva högerpolitik för att tilltala allmänborgerliga väljare.

Att förhålla sig till Vänsterpartiet och gå mot socialismen vore förödande för Socialdemokraterna enligt Widar Andersson. ”Som socialdemokrat applåderar jag Kinberg Batras lappkast. Moderaternas tidigare strategi – att tvinga Socialdemokraterna att hålla fast vid Vänsterpartiet för att kunna åtnjuta rollen som ”största partikonstellation” – är livsfarlig för Socialdemokraterna. S-märkta strateger har anpassat sig till det nya maktläget och driver en politik där allt intresse riktas vänsterut och där noll intresse riktas mot att vinna över allmänborgerliga väljare.”

Enligt Widar Andersson kan Anna Kinberg Batras SD-utspel även innebära en möjlighet för statsminister Stefan Löfven. Framförallt när det gäller avskaffandet av den demokratiska socialismen till förmån för oheliga allianser med liberaler och borgerliga.

”Nu får även Stefan Löfven chansen att visa om han menar allvar. Har han kraft och mandat nog att göra S till ett möjligt koalitionsparti/samarbetsparti för borgerliga partier?” skriver Widar Andersson.

Källa: http://www.folkbladet.se/opinion/ett-steg-for-fornuftet-om4466733.aspx

 

Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp