Kontakta oss

UTRIKES

Socialister arrangerar fackeltåg för överklassen: ”Stoppa stigmatiseringen av de välbärgade”

Publicerat

den

NORGE I Norge anordnar Socialistisk Ungdom ett fackeltåg med parollen ”Nu har det blivit för mycket: Stoppa stigmatiseringen av de välbärgade samhällsskikten”.

Imorgon fredag kommer Socialistisk Ungdom i Norge att arrangera ett fackeltåg i Oslo rapporterar radikalportal.no. Parollen för fackeltåget kommer är ”Nu har det blivit för mycket: Stoppa stigmatiseringen av de välbemedlade samhällsskikten”. Arrangörerna säger att de inte kan se på när förtrycka och förföljda grupper lider medan vanligt folk bara tittar på.

Den norska miljardären Stein Erik Hagen, sponsor för både Fremskrittspartiet och Høyrepartiet gick tidigare ut i veckan och varnade för den pågående samhällsutvecklingen.

– Att vara rik har blivit ett skällsord, sa Hagen till norska tidningen Dagens Næringsliv.

En av initiativtagarna, Albert Andersen Øidvin, säger att det var Hagens ord förra veckan som fick dem att öppna ögonen för den hemska situation som de välbemedlade samhällsskikten tvingas utstå.

– Skatteflyktingar är också flyktingar, säger Øidvin till radikalportal.no

Øidvin brrättar att de trots sin aktion inte är en del av det samhällsskikt de ska demonstrera för, utan att det helt enkelt rör sig helt om en solidaritetsaktion.

– Även om vi initiativtagare till fackeltåget tyvärr inte har betytt så mycket (för de rika) har vi empati och förmågan att visa solidaritet med dem som lever på toppen av pyramiden. Vi vill samla mer folk som oss, tacka Herrhagen, hans familj och hans krets, för det stora ansvar de förbinder sig till för vår räkning och den vikt de lyft från våra axlar genom att ärva, förstora och hantera sina förmögenheter, berättar Øidvin.

Imorgon fredag lovar Socialistisk Ungdom att de kommer visa vanligt folk hur fruktansvärd situationen ser ut för Norges rika överklass.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se