UTRIKES

Israeliska ockupationsmakten vill fängsla palestinska barn!

PALESTINA| Israeliska ockupationsmakten vill döma palestinska barn till fängelse enligt nytt lagförslag vilket bryter mot FNs barnkonvention.

Israels parlament har röstat igenom en ny lag som gör det möjligt att döma tolvåriga barn till fängelse för terrorbrott. Ockupationsmakten fortsätter på återvändsgränden och genom den nya lagen bryter man mot FNs barnkonvention. Dock är det tomt med kritik från världens ledare mot den nya lagen.

Årtionden av våldsam ockupation med grovt övervåld från den israeliska ockupationsmakten har gjort att delar av palestinska befolkningen frustration har övergått i våld. Palestinska hem rivs och barnfamiljer hamnar på gatan för att göra plats åt ockupationsmaktens olagliga bosättningar. Palestinier avrättas offentligt av ockupationens militärer och av våldsamma högernationalistiska bosättare. Lagen att döma barn till fängelse har tillkommit efter en våg av palestinska knivattacker mot israeler på ockuperad mark.

Knessetledamoten Anat Berko från regeringspartiet Likud, som lade fram lagförslaget, säger i ett pressmeddelande att det saknar betydelse för dem som mördats med en kniv i hjärtat om gärningsmannen är tolv eller 15 år gammal.

Sedan ockupationsmakten Israel valt att svara med övervåld i Oktober i fjol har runt 218 palestinier och 34 israeler dödats i de palestinska områdena.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

 1. peter

  2016-08-05 den 02:48

  Att kalla israelerna för ockupationsmakt är inte hela sanningen , visst beter sig båda sidorna illa men det är Britterna som släppte de två stridstupparna inpå varandra !

  När Britterna drog de nya gränserna runt om i mellanöstern så togs det ingen hänsyn till de folkliga eller kulturella gränserna , de bara lade en rak linjal på kartan och drog strecken . . . resultatet ser vi ännu idag !
  Samma med efterdyningarna av 2:a världskriget , de placerade Judarna mitt i muslimland . . dessa två som hatat varandra i minst 1000 år !

  Sådana misstag gör man knappt på fyllan ens ! !

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp