UTRIKES

Stora protester i natt – polis och arbetare i sammardrabbning

FRANKRIKE | Protesterna fortsätter i Frankrike mot stora förändringar av arbetsmarknaden som enbart kommer gynna landets arbetsköpare. Sammandrabbning i natt mellan demonstranter och polis i Paris.

Tolv personer har gripits i Paris efter våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i natt. De gripna tillhör den franska proteströrelsen “Nuit Debout”, som de senaste veckorna har genomfört nattliga demonstrationer på Place de la Republique i centrala Paris.

Gripandena skedde i samband med att ett hundratal personer försökte ta sig igenom polisens avspärrningar, uppger polisen, som ska ha skjutit tårgas. för att kväva protesten. Nuit Debout har jämförts med Occupy Wall Street. Protesterna tog fart efter att Frankrikes Socialdemokratiska regering föreslog förändringar i arbetsmarknadspolitiken i slutet av mars. Förändringarna har inte gynnat landets arbetare. Sedan dess har initiativet, vars namn kan översättas till “uppe hela natten”, vuxit till en mer omfattande proteströrelse som vill belysa allt från rikas skatteflykt till situationen för migranter.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp