INRIKES

Stora protester mot högerbudgeten i Göteborg

GÖTEBORG   Över tusen göteborgare hade samlats på Gustav Adolfs Torg för att protestera mot borgarnas budget. Buropen mot politikerna ekade längst med kvarteren.

Högerbudgeten i Göteborg hade kunnat stoppats om Socialdemokraterna hade röstat på den största oppositionsbudgeten som kom från det rödgrönrosa samarbetet. Men S valde att låta bli och röstade på Allianspartiernas högerbudget istället. Resultatet innebär fler ombildningar av kommunala bostäder, minskad social service i hela stan, nedskärningar i välfärden och privatiseringar.

Ilskan över högerbudgeten var minst sagt påtaglig i folkhavet utanför fullmäktigemötet. Men det var även enigheten och protestviljan.

– Vi ska jobba mer samtidigt som vi får mindre resurser. Som om vi inte gick på knäna redan. Vi måste höja rösten, sa undersköterskan Marianne Ankar som jobbar inom hemtjänsten.

“Vi kommer kämpa”

Allra störst jubel fick Kommunistiska Partiets ordförande Ulf Nilsson som var där och representerade det lokala initiativet Kommunupproret vars syfte är att ena de sociala protesterna i Göteborg.

– Vi får vara beredda på att vi kommer behöva samlas här fler gånger. Vi kommer kämpa och fortsätta varje gång dom försöker driva igenom sina förslag så kommer vi göra allt vi kan för att stoppa dom, sa Ulf Nilsson

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp