INRIKES

Sverigedemokraterna: ”Förskola är en socialistisk idé”

HALLAND Sverigedemokraterna i Varberg anser att förskolan är samma sak som socialism. Enligt SD-politikern Ingrid Jordebro har den svenska förskolan sina rötter i forna Sovjetunionen.

”Dagens förskola har sina rötter i forna Sovjetunionen som upphörde för 30 år sedan. Den är socialistisk och bygger på stora kollektiv och stora byggnader”, så skriver SD-politikern Ingrid Jordebo i en motion till Varbergs kommunfullmäktige. I en intervju med tidningen Expressen förtydligar hon sitt resonemang och säger att det socialistiskt att förskolebarn placeras i grupper.

– Systemet med gruppundervisning kom ju från socialismen. Förskola är en socialistisk idé, att man ska ta barnen från hemmen. Då kan man vänja dem vid att vara i grupp hela dagarna, säger Ingrid Jordebo till Expressen, och fortsätter:
– Här får de till och med pedagogik, och jag menar att det inte är så lyckat förrän barnen är mogna för det.

På frågan om hur kommunen bör organisera förskolan om barnen inte ska få vistas i grupper svarar Ingrid Jordebro att inte går eftersom förskolan är en socialistisk grundidé.

– Det tror jag inte att man kan. Hela förskolan i sin idé är socialistisk, säger Ingrid Jordebro till Expressen.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp