INRIKES

Pedofilskandal skakar SD – Politiker tvingade minderårig posera naken

sdx
INRIKES| En SD-politiker i Västsverige har åtalats för utnyttjande av barn för sexuell posering. Mannen misstänks ha tvingat en ung flicka att posera för honom via webbkamera, genom att hota att lägga ut nakenbilder på nätet.

En lokal SD-politiker misstänks ha tvingat en minderårig flicka att posera avklädd för honom via webbkamera. Mannen ska ha hotat flickan genom att säga att han skulle lägga ut nakenbilder på nätet om hon inte gjorde som han ville. Därefter ska han, enligt åtalet, i hemlighet ha tagit bilder på henne när hon poserade avklädd i sitt hem. Mannen, som nekar till brott, har åtalats för utnyttjande av barn för sexuell posering, alternativt sexuellt ofredande. Rättegången är planerad i slutet av augusti.

Bevisningen består bland annat av Skype-konversationen med flickan och foton på henne som hittades vid genomsökning av den misstänktes dator. I den hemligstämplade förundersökningen hävdar den misstänkte i förhör att det inte är han som sparat ner nakenbilderna på sin dator. Han har tidigare arbetat med it-frågor lokalt inom partiet men har nu tagit en timeout fram till rättegången.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp