INRIKES

Sverigedemokraterna mörkade medlemsavhopp

SVERIGEDEMOKRATERNA SD Essunga mörkade foliehatten Anette Sarkanys avhopp. Enligt SD Essungas ordförande, Magnus Harjapää gick partiet aldrig ut med informationen eftersom Sarkany lämnade utan bråk. Fram tills idag Aktuellt Fokus började skriva om Anette Sarkany stod hennes namn kvar på SD Essungas hemsida.

Enligt Magnus Harjapää fick Sverigedemokraterna i Essunga nog av Anette Sarkanys vilda konspirationsteorier och uteslöt henne från styrelsen. Kort därpå valde Sarkany att lämna Sverigedemokraterna självmant. I ett mail till Magnus Harjapää skrev Anette Sarkany att lämnade SD eftersom hon inte kan stödja sionism.

– Jag uppfattade henne som vem som helst. Familj, hus, jobb och hund. Men som sagt, när jag upptäckte hennes FB-uppdateringar så ringde jag upp henne och bad henne lämna styrelsen omedelbart, vilket hon då gjorde. Efter det har jag inte haft någon kontakt eller sett vad för galenskaper hon fortsatt med, säger Magnus Harjapää.

På frågan hur en människa som Anette Sarkany överhuvudtaget kunde hamna i Sverigedemokraterna styrelse, svarar SD Essungas ordförande att det är svårt att få människor engagerade och att hon verkade ordningsam och trevlig.

– Hon verkade vara en vanlig, trevlig och ordningsam person som ville engagera sig mer än bara vara medlem. Vilket vi blev glada över eftersom det är ofta är svårt att få folk att engagera sig i små kommuner.

Att Anette Sarkany ska ha blivit utesluten ur SD-Essungas styrelse och därefter lämnat partiet, har inte framgått på SD Essungas hemsida. Ej heller har partiet kommunicerat ut informationen till väljarna. Fram tills idag stod Anette Sarknays namn kvar på SD Essungas hemsida.

– Tyvärr så har det inte uppdaterats ordentligt på internet om vilka som sitter i styrelsen, säger SD Essungas ordförande Magnus Harjapää till Aktuellt Fokus.

På frågan varför Sverigedemokraterna inte gick med Sarkanys avhopp till väljarna och de egna medlemmarna svarar Magnus Harjapää att styrelsen tyckte att det var överspelat eftersom det skedde utan bråk.

– Sarkany avgick självmant och drog tillbaka sitt medlemskap utan något bråk så styrelsen tyckte det var överspelat. Vi var glada att det löste sig enkelt och att i upptäckte hennes konspiratoriskt galna idéer och tankar i ett tidigt skede.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp