INRIKES

SVT-profilen Elisabeth Höglund försöker censurera Aktuellt Fokus

ÅSIKTSKORRIDOREN| Aktuellt Fokus emottog under natten ett mail från förre SVT-profilen Elisabeth Höglund där hon anklagar redaktionen för att ha beskyll henne för att vara rasist, sverigedemokrat och nazist.

Artikeln Elisabeth Höglund ondogör sig över är en artikel från den 23 maj och handlar om den filminspelning hon gjorde i Rasmus Dahlstedt’s kortfilmsserie “Söders Hjältar”.

Som ljudtekniker arbetade Steffen Martinsson som är aktiv Sverigedemokrat och är partiets nämndeman i Södertörns Tingsrätt.

Artikeln handlade i första hand om Steffen Martinssons nazist-kopplingar och flera gånger påpekades det att Elisabeth Höglund tidigare tagit avstånd från rasism, nazism och Jimmie Åkessons parti.

På inget sätt har Aktuellt Fokus anklagat henne för vare sig SD eller nazistsympatier, däremot påpekade vi att Höglund vid flertalet tillfällen på sin blogg spridit antiziganistiska myter och gjort en rad antiziganistiska utspel. Vilket har medfört en popularitet bland t.ex. Avpixlats läsare.

Elisabeth Höglund har även hävdat att kritiska antifascister försöker tränga in henne i den så kallade åsiktskorridoren.

Därför finner vi på Aktuellt Fokus det anmärkningsvärt att hon i sitt mail skriver:
“Jag kräver att ni tar bort den här artikeln ur ert artikelarkiv. Jag kräver också att ni ber mig offentligen om ursäkt för era absurda anklagelser.”
Hon hotar även att “vidta åtgärder”, vilka dessa åtgärder är framgår inte.
Men Aktuellt Fokus uppfattar detta som ett försök av Elisabeth Höglund att tysta det fria ordet.

Vi förstår att Elisabeth Höglund kanske var en smula naiv när hon frotterade sig med konservativa nationalister och hoppas att hon kollar upp saker med större noggrannhet i framtiden.
Som svar på Höglunds mail kan vi bara säga:
-Nej, Elisabeth, vi har åsikts-yttrande- och tryckfrihet här i landet, så artikeln kommer ligga kvar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top