ARBETSLIV

Takarbetare dödad efter fall utan livlina

Pressbild Västra Götaland regionen

OTRYGGHETEN Ännu en arbetare har dödats på jobbet. Mannen i 20-års åldern arbetade på ett tak utan ordentlig livlina när han trillade och över kanten.

Olyckan inträffade på Odenplan i centrala Stockholm vid 14.30-tiden. Ambulansen var tidigt framme på plats men hans liv gick inte att rädda. Enligt uppgift ska mannen saknat livlina under tiden han arbetade på taket.

Efter olyckan var sammanlagt fyra polispatruller på plats. Enligt polisens presstalesperson i Stockholm, Ola Österling, har polisen genomfört förhör med flera vittnen till dödsfallet. Polisens tekniker och Arbetsmiljöverket utreder nu om arbetsköparen har gjort sig skyldig till brott mot arbetsmiljölagen.

Hittills i år har 25 personer dött på jobbet enligt Arbetsmiljöverket. Det är fler än antalet dödade i gängkriminella dödsskjutningar. Den främsta orsaken till dödsfall på jobbet är stressade situationer i kombination med att arbetsköparen inte följer gällande arbetsmiljölagar. Förra året dog över 50 personer på jobbet i Sverige.

Stöd röd alternativmedia – Bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984. Märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare K.Fredriksson.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp