UTRIKES

Taxichaufförer i Buenos Aires blockerar trafiken i protest mot Uber

ARGENTINA | Taxichaufförer i Argentinas huvudstad Buenos Aires stannar bilarna mitt i vägen och kliver ur. Taxibilarna blockerar trafiken på flera huvudgator och köerna är långa. Det är en arbetarprotest mot Ubers svarttaxitjänst som lanseras samtidigt i landet.

Taxibilar blockerade huvudgatorna i Argentinas huvudstad Buenos Aires och stoppade trafiken i protest mot att den omdiskuterade svarttaxitjänsten Uber lanserade sin app i staden utan tillstånd. Vilket riskerar att göra många taxichaufförer arbetslösa och tvingas lämna sina hem.

“Ubers app kommer att finnas tillgänglig i Buenos Aires från och med klockan 16 lokal tid och kan laddas ner från Appstore”, skrev det San Francisco-baserade företaget på Twitter.

Uber har mötts av starka protester i många länder då många anser att det utsätter den traditionella taxinäringen för illegal konkurrens. Kritiken är också svidande att Uber skapar lönedumpning och öppnar upp dörren för kriminella gäng att tvätta pengar.

Argentinas huvudstad har omkring 13 miljoner invånare och närmare 38 000 taxibilar. Taxitjänsten Uber finns i dag i ungefär 400 städer runt om i världen. I bland annat Spanien och Thailand har Uber förbjudits att bedriva verksamhet.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp