ARBETSLIV

Tivolianställd fastklämd under karusell – dog på sjukhuset

OTRYGGA SVERIGEEn anställd på ett tivoli klämdes fast i en av karusellerna. Mannen skadades allvarligt och har nu avlidigt på sjukhuset.

En tragisk olycka inträffade på tivolit under Gnestadagen i helgen. En anställd klämdes fast under en av karusellerna och avled av sina skador. Händelsen utreds som vållande till annans död, genom arbetsplatsolycka.
Folkfesten i Gnesta fick ett abrupt avslut, när olyckan inträffade på lördagseftermiddagen skriver SN.se

Tivolit stod uppställt mellan Ica och Godsmagasinet i centrala Gnesta. Mannen som omkom skulle hjälpa en person som tappat sin keps. När denn anställde skulle gå in och ta kepsen fick han delar av karusellen rätt i huvudet. Sedan blev han fastklämd. Vid åtta på lördagskvällen bekräftade polisen att mannen är avliden.

“Han har ännu inte kunnat identifieras, men det finns tillförlitlig information om att han är utländsk medborgare. Polisen fortsätter arbetet med identifieringen med myndigheter i det aktuella landet”, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen rubriceras i nuläget som vållande till annans död, genom arbetsplatsolycka. Åklagare leder förundersökningen. Många personer blev vittnen till olyckan.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokusmse

Upp