Kontakta oss

INRIKES

Topplistan: Högerns knäppaste reaktioner på skogsbränderna

Publicerat

den

HÖGERN På grund av det varma vädret rasar flera bränder i Sverige. Den höga temperaturen verkar också fått det att brinna i huvudet på högern. Aktuellt Fokus listar högerns knäppaste reaktioner på skogsbränderna.

Just nu upplever vi den varmaste sommaren på 260 år enligt SMHI och det varma vädret har satt fart på flera bränder runtom i landet. Den varma sommaren verkar också fått det att brinna i huvudet på högern. Från rasistiska tangentbords-krigare till Moderata riksdagsledamoter, Aktuellt Fokus har listat högerns knäppaste reaktioner på bränderna:

5. Ifrågasätter grillförbud

Den moderata riksdagsledamoten Jörgen Andersson gick i ett långt inlägg på Facebook ut och kritiserade det rådande grillförbudet. Andersson kallar bland annat grillförbudet ”en lång indoktrinering mot ett övervakningssamhälle” och en ”planekonomisk konspiration”.

4. Skyller på elcyklar

Benjamin Dousa, ordförande för Moderaternas Ungdomsförbund, menar i ett inlägg på microbloggen Twitter att anledningen till att Sverige saknar brandflyg för att bekämpa bränderna är att regeringen valt att subventionera elcyklar under sin senaste mandatperiod.

I själva verket sålde MUF:s moderparti brandflygen under sin senaste tid vid makten. Läs mer här: https://www.svd.se/sverige-salde-helikoptrar-lampade-for-vattenbombning

3. Poserar vid släckt eld

De pågående bränderna har fått många brandmän, hemvärnspersonal och frivilliga att rycka ut och försvara människoliv, bostäder och skogar. En annan som blev inspirerad av bränderna var rasistiska Alternativ för Sveriges ordförande Gustav Kasselstrand som åkte ut till Pålgård i Jämtland och poserade för bilder –två dagar efter att branden i Pålgård släckts. Flera av partiets sympatisörer påpekar på AfS:s Facebooksida att flera av bilderna ser fejkade ut.

Läs mer: https://aktuelltfokus.se/desperat-afs-propaganda-efter-sd-politikerns-twittrande/

2. Skyller på invandrare

Sverige upplever sin varmaste sommar i mannaminne. Den största anledningen till detta är, enligt SMHI och andra ledande meteorologer, den globala uppvärmningen. –Fel, enligt flera högernationella som istället skyller bränderna på invandrare. I Sveriges största rasistiska hatgrupp ”Stå Upp för Sverige” tävlar gruppens medlemmar om att beskylla bränderna på människor med utländskt ursprung och vissa högerextrema går till och med så långt så att de skyller bränderna på terrororganisationen Daesh och ”vänsterextrema”.

Läs mer: https://aktuelltfokus.se/hogerextremister-skyller-skogsbranderna-pa-invandringen-och-vanstern/

1. Privatisera vattnet!

Tankesmedjan Timbro, som grundades av Svenska Arbetsgivarföreningen, passade under torkan och skogsbränderna på att gå ut och propagera för att allt svenskt vatten borde privatiseras. “Sälj grundvattentäkterna en och en till högstbjudande, som sedan får sälja vätskan till de jordbrukare som är redo att betala.”, skriver Timbro-medarbetaren Fredrik Segerfeldt på tankesmedjans hemsida. Knäppt!

Läs mer: https://aktuelltfokus.se/liberala-forslaget-privatisera-svenskarnas-vattenforsorjning/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se