INRIKES

TV-präst dömd för 18 fall av förskingring

INRIKES | Tv-prästen Bo Lindell har dömts för att ha blåst trettio pensionärer på en äventyrsresa. Prästen brände pengarna på bilar och en resa. Enligt uppgift beskrivs den populäre tv-prästen som ”gud fader själv”.

Aktuellt fokus har tidigare skrivit om Bo Lindell som i sin roll som präst ha samlat in pengar från pensionärer till en resa som han skulle arrangera till Nordkalotten.

30 pensionärer betalade in sammanlagt 400 000 kr. Resan blev aldrig av och pengarna betalades aldrig tillbaka. Under tisdagen dömdes prästen, som nekar till brott, till villkorlig dom och böter. Norrköpings tingsrätt låter honom komma lindrigt undan och han döms endast för förskingring i 18 fall, det rapporterar P4 Östergötland.

– Jag tycker han kunde fått lite mer straff. 7 200 kronor i böter för det han utsatt oss för är ingenting, säger Antita Karlsson till Sveriges Radio.

Den dömda prästen har gjort sig så populär att han blir inringd till församlingar över hela landet. Han har även arbetat i flera församlingar över hela landet. Mest känd är han däremot för sin medverkan i den hyllade dokusåpan Farmen.

Under tiden pensionärerna väntade på sina pengar har prästen levt gott. Han har köpt ny bil till sig själv och en väninna. Han passade även på att åka till Grekland för en solsemester.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp