INRIKES

Två åtalas för grov Snapchat-våldtäkt i Täby

STOCKHOLM Den 18-åriga kvinnan var så pass berusad att hon inte hade kontroll över sin kropp, trots det valde två unga män att utnyttja henne sexuellt samtidigt som dom lade ut delar av övergreppet på Snapchat. Nu åtalas två unga män, 16 och 18 år för grov våldtäkt  i överklasskommunen Täby.

Kvinnan har uppgett att hon minns delar av det sexuella övergreppet som inträffade på hemmafest i överklasskommunen Täby norr om Stockholm. Men då hon var för full kunde hon inte freda sig från männen.

Enligt åtalet våldtog 16-åringen den 18-åriga kvinnan genom att trycka upp sina fingrar i hennes underliv och förmått henne till att utföra oralsex. I ågalet framgår det att mannen sprutade det kvinnliga offret i ansiktet och håret när han kände sig klar med henne. Den 18-åriga mannen ska enligt åtalet haft fullbordat sex med målsäganden och även förmått henne att utföra oralsex.

Våldtäkten ska ha ägt rum den 2 december 2017 i ett av Täbys mer välbärgade områden. I den tekniska bevisningen har polisen även säkrat filmer från de misstänkta våldtäktsmännens telefoner. Efter våldtäkten ska gärningsmännen spridit delar av våldtäkten via chatappen Snapchat. I ett klipp som åklagaren åberopat som bevsning ska man kunna se att det kvinnliga offret var så full att hon knappt kunde gå.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp