INRIKES

Ulf Nilsson: “Jag kunde inte utföra ett seriöst styrelsearbete”

Ulf Nilsson - Foto: Kommunistiska Partiet

INRIKES Aktuellt Fokus har pratat med den avgående partiordföranden för Kommunistiska Partiet Ulf Nilsson. Sent igår kväll kunde Aktuellt Fokus berätta att K-ordföranden Ulf Nilsson avgår som partiordförande. I en kort intervju med Aktuellt Fokus berättar Ulf Nilsson varför han avgår.

Av hänsyn till interna processer inom Kommunistiska Partiet vill Ulf Nilsson inte gå in på detaljer om vad det var som fick honom att avgå som partiordförande. Men att han har avgått är inget han hymlar med. Beslutet fattades redan förra veckan.

– Ja det stämmer att jag har avgått, säger Ulf Nilsson när Aktuellt Fokus når honom över telefon.

Varför och vad var det som fick dig att ta det här beslutet?

– Jag vill inte gå in på detaljer. Det jag däremot kan säga är att de pågående konflikterna inom partiet ledde till att jag inte längre kunde utföra ett seriöst styrelsearbete.

Ulf Nilsson pekar på att det är ett faktum att majoriteten inom Partistyrelsen inte står bakom honom.

– Istället för att majoriteten drar konsekvensen av det ställer man mig inför beslut jag inte kan försvara. Det funkar liksom inte att sitta som partiordförande och företräda partistyrelsen när det ska vara så där. Det kan vara en småsak i andra partier men det där funkar inte. Jag vill se öppna kort istället.

Kommunistiska Partiet har drabbats av en rätt stor medlemsflykt den senaste tiden. Kommer även du lämna partiet helt?

– Fram tills kongressen i mars sitter jag kvar i partiets styrelse. Vad som händer efter det får vi se där och då men fram tills dess så är siktet inställt på att vi ska hålla en så värdig och bra kongress som möjligt.

Hur många personer är det som har hoppat av partiet hittills?

– Det vill jag inte gå in på men det är en hel del.

Rör det sig om hundratals personer?

– Jag varken kan eller vill gå in på det i dagsläget.

 

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp