UTRIKES

Våldsamt fängelseupplopp i Storbritannien

STORBRITANNIEN| Ett våldsamt upplopp på fängelse i Bedford slogs ner – både fångvaktarnas fackförbund och fångarna riktar nu skarp kritik mot fängelseledningen.

I Storbritannien var omkring 200 fångar inblandade i ett upplopp på Bedford-fängelset under söndagskvällen. Det slogs ned efter några timmar av brittiska myndigheter. Två av internerna skadades.

Skarp kritik mot fängelseledningen
Både fångvaktarnas fackförbund och fångarna riktar skarp kritik mot fängelseledningen. För bara några dagar sedan varnade ledaren för fångvaktarnas fackförbund POA, Mike Rolfe, för en försämrad situation i landets fängelser.

– Personalen går på knäna, är uppgiven och har förlorat all motivation, sade han till BBC Radio Four.

I en rapport nyligen kritiserades också förhållandena särskilt på fängelset i Bedford, där internerna uppgivit att det är lättare att få tag på droger än att få rena kläder och lakan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

1 kommentar

1 kommentar

  1. Staffan

    2016-11-07 den 22:33

    Intressant att ni tar upp detta! Har länge undrat varför ingen ifrågasätter förhållandena på fängelserna. Vänstern och högern tycks mest debattera om VEM som ska åka in på vatten & bröd – sen anser man att problemet är löst och skiter fullständigt i resten.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp