INRIKES

Vänsterpartiet: ”Öresundskrafts styrelseordförande bör avgå”

HELSINGBORG Det blev ett rungande nej till högerns privatiseringsplaner av Öresundskraft i Helsingborg. Nu kräver Vänsterpartiet att Öresundskrafts moderate styrelseordförande ska avgå.

96,4 procent nej-röster var ett resultat som inte gick att vifta bort. M, KD & L meddelade i går att de drar tillbaka försäljningsförslaget. Men det räcker inte för Vänsterpartiet som anser att M-politikern Björn Eisner ska avgå som Öresundskrafts styrelseordförande. Anledningen är för att Björn Eisner har spridit fake news och smutskastat bolaget han är ordförande för.

– Vänsterpartiet tycker att detta räcker inte. Som en konsekvens av att M med eftertryck hävdat att Öresundskraft inte har en framtid, trots att bolagets affärsplan sa något annat, i kommunal ägo utan begränsas av detta och därför bör säljas, tycker Vänsterpartiet att det är rimligt att också Öresundskrafts moderate styrelseordförande nu avgår, skriver vänsterpolitikern Ingrid Mattiasson Saarinen på uppdrag av Vänsterpartiets fullmäktigegrupp.

Vänsterpartiet uppger att partiets helst ser att Öresundskraft ska ledas av en styrelseordförande från Centerpartiet, detta eftersom Centerpartiet varit det enda partiet inom Helsingborgs högerstyre inte varit helt emot att Öresundskraft ägs av kommunens medborgare och drivs i kommunal regi.

– Vi anser att en ny styrelseordförande i stället bör vara en företrädare för C, eftersom C är det enda partiet inom den styrande alliansminoriteten som trott på att Öresundskraft fortsatt kan utvecklas och leverera goda resultat även i kommunal ägo.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se

Upp