INRIKES

Vänsterpartiet väcker misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern

INRIKES Efter att socialdemokraterna vägrar dra tillbaka sin privatiseringshets kring arbetsförmedlingen går Vänsterpartiet vidare med en misstroendeförklaringen mot arbetsmarknadsministern Eva Nordmark.

Vänsterpartiet har sedan tidigare hotat med misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern Eva Nordmark om regeringen vägrar backa från den nyliberala privatiseringsplanen av Arbetsförmedlingen. Socialdemokraterna har svarat med att tillsätta Maria Mindhammar som ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen men Vänsterpartiet är inte nöjda. Partiet meddelar idag att de inleder processen för att avsätta ministern och stoppa privatiseringskaoset kring arbetsförmedlingen.

För att lyckas avsätta arbetsmarknadsministern krävs det att Vänsterpartiet får stöd av en majoritet av riksdagens ledamöter. Misstroendeomröstningen kan gå igenom om partiet får stöd av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna har sedan tidigare bekräftat att de kommer stödja misstroendeomröstningen.

Moderaternas och Kristdemokraternas partiledare har haft en presskonferens där de ställer sig positiva till misstroendeomröstningen men kommer att avvakta regeringens besked. De två partierna tänker vänta till 10 december före de ger ett slutgiltigt besked.

Regeringen har i nuläget inte kommenterat Vänsterpartiets beslut.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till “0720201984” och märk din gåva med “kaffe”! 👍 Betalningsmottagare k.fredriksson.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Upp