NOTISER

Vänsterpartist tänker svika löftet – Barnfamiljer hotas och vräks ut på gatan

ordfsb
TENSTA | Aktuellt Fokus har tidigare skrivit om barnfamiljerna som riskerar att vräkas i Tensta. Det kommunala bolaget Svenska Bostäder löfte om att barnfamiljerna i Tensta inte skulle hamna på gatan har svikits. Två dagar efter att bolaget och högst ansvarig, vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh gick ut och backade från vräkningskraven med löften om långsiktiga lösningar låter det helt annorlunda. Nu har flera familjer fått sms om att de måste lämna in nycklarna till sina hem annars hotas de med att de ska vräkas av Kronofogden. Svenska Bostäder kommer att sätta ett 30-tal barnfamiljer på gatan.

I mellan 2,5 till 4 år tillbaka har hyresgästerna hos det kommunala bolaget bott med korttidskontrakt, vilka har förlängts var tredje månad. Det hela har skapat stor osäkerhet för boende, och med ett vräkningshot ständigt liggande över axeln känner flera en konstant oro över att inte veta var de ska ta vägen. Stressen har inte bara skapat oro, den har även skapat hälsoproblem i form av stress och depressioner.

Ansvarig för vräkningen är Svenska Bostäders ordförande, Vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh, som även är bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad.

Boende och aktivister har tidigare protesterat tillsammans mot beslutet och de kallar nu till nya protester den 10 juli. De boende tänker kämpa för att få bo kvar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top