NOTISER

Vd för LO-fackets kursgård lurade till sig medlemmarnas pengar

LO-borgen_2012b
INRIKES| En vd på en kursgård som drivs av LO-förbund har lurat till sig pengar och medlemmarna har fått betala mannens privata fester, skriver tidningen Arbetet.

Mannen var tidigare chef för ett LO-förbunds konferensanläggning utanför Stockholm. Åtalet tar också upp trolöshet mot huvudman, medhjälp till försvårande av skattekontroll och grov tagande av muta. Den åtalade nekar till brotten.
Det var personalen på kursgården som slog larm och vände sig till styrelsen. Då personalen ifrågasatte varför kursgården skulle betala vd:ns 40-årsfest fick de order av vd:n att hålla tyst. Två byggföretagare åtalas också för givande av muta. De har levererat spa-bad och möbler till vd:n. Företagarna krävs på 1 miljon och 250 000 kronor i företagsbot.Då vd:n beställde bubbelpool till kursgården köpte han enligt åklagaren två och behöll den ena själv. Det är stora summor av fackmedlemmarnas pengar som försvunnit ner i vd:ns ficka.

I födelsedagsfesten ingick partybåt, mat dryck, underhållning och hotellövernattningar. Vd:n påstod att det var ett kundevent med värdefulla affärskontakter och han har lämnat en påhittat deltagarlista. Enligt styrelsens ordförande styrde vd:n personalen med järnhand och han beskrivs som ”otroligt elak”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp