INRIKES

VD:n gjorde en riskanalys – får sparken av M och SD

Centrala Bjuv

INRIKES Bjuvsbostäders vd, Mats Nilsson, får sparken efter sju år. Anledningen är att han pekade ut riskerna med massutförsäljningar.

Mats Nilsson var vd för Bjuvsbostäder i över sju år men nu har han fått sparken – för att han gjorde sitt jobb. Inför omröstningen om allmännyttans framtid i kommunfullmäktige den 27 februari hade Mats Nilsson författat en riskanalys där han pekade ut riskerna med att sälja ut 30 procent av bostadsbeståndet. Beslutet att sparka Mats Nilsson fattades i måndags då styrelsen för Bjuvsbostäder hade sammanträdde. Sverigedemokraterna bekräftar att Mats Nilsson får sparken på grund av riskanalysen.

– Mats har varit en mycket duktig vd men i och med beslutet att sälja av 30 procent av beståndet har vi upplevt att vi inte har Mats med oss. Vårt förtroende för Mats har därför sjunkit och då kom vi överens om att entlediga honom, säger Claes Osslén, (SD), som är ordförande i Bjuvsbostäders styrelse.

Till tidningen Hem&Hyra säger Mats Nilsson att det är bättre att någon annan vd får ta över.

− Vi hade ett styrelsemöte i måndags. Det var ingen större dramatik. De ville ha en annan vd som kunde fullfölja kommunfullmäktiges beslut. Jag har gjort en konsekvensanalys och pekat på riskerna med en sådan försäljning. Då är det bättre att en annan vd får ta över, säger Mats Nilsson.

Sedan slutet av 2019 styrs Bjuv av Sverigedemokraterna och Moderaterna. En av de första sakerna partierna enades om var det nyliberala beslutet att sälja ut kommuninvånarnas bostäder.

Stöd röd alternativmedia – bjud på en kopp kaffe! ☕☕☕ Swisha en tia eller valfri slant till 0720201984! Märk din gåva med ”kaffe”! ✌

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se

Upp