Kontakta oss

UTRIKES

Video: Ger igen på Donald Trump – Med piñatakarikatyr

Publicerat

den

trumpUSA| I en video från Al-Jazeera ger en reporter igen på den republikanske presidentkandidaten Donald Trump genom att slå på en piñatakarikatyr av densamme. Aktionen är menat som ett svar på Trumps senaste sexistiska kommentar.

Donald Trump har återigen hamnat i blåsväder under sin presidentkampanj. Olikt tidigare gånger har hans uttryckligen sexistiska kommentarer som fångats på ett videoklipp väckt agg från andra republikaner.

Enligt Aftonbladet uppges Trump ha sagt att ”När du är en stjärna låter de dig göra det. Vad du vill. Ta tag i fittan. Du kan göra vad som helst.” Den förståeliga väljarstormen gentemot Trumps sexistiska uttalande lät inte vänta på sig. Han har fått gå ut i amerikansk television för att be om förlåtelse, även om det är oklart ifall hans kampanj kan komma tillbaka.

Flertalet republikaner, däribland Jeb Bush, Reince Priebus och Paul Ryan har gått ut med att Trumps uttalande är högst olämpligt. Även republikaner som tidigare visat stöd till Trump, om guvernören Gary Herbert i Utah, har gått ut med att förkasta Trumps uttalanden.

Gav igen med Piñatakarikatyr
I samband med Trumps senaste skandal valde en av producenternas för Al-Jazeeras filmkanal AJ+ Francesca Fiorentini att gå ut på gatan med en Piñatakarikatyr av presidentkandidaten.

I filmklippet kan man se hur Fiorentini låter människor som promenerar förbi slå på Trumppiñatan och samtidigt svara på vad de själva tycker om Trumps senaste uttalande om kvinnor.

– Det här är Trumps själ, säger Fiorentini till kameran samtidigt som godis rinner ur en spricka på Trumppiñatan.

Se videon här:

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons