UTRIKES

Video: Här tårtas vänsterpampen av aktivister!

TYSKLAND| Mitt från ingenstans bjuds vänsterpampen på en tårta hon aldrig lär glömma. Aktuellt Fokus har hittat ett videoklipp som visar tårtattacken på tyska vänsterpartiet, Die Linkes vice ordförande som skedde inför drygt 500 vänsterpartister i Magdenburg.

Det tyska vänsterpartiets vice ordförande och gruppledare i tyska Förbundsdagen, Sahra Wagenkneck tal om stängda gränser har mött hård kritik från framförallt tyska kommunister och marxister. Kritiken kom efter att vänsterpampen ställt sig positiv till stängda gränser och anammat systemtrogna problemformuleringar om invandrare.

Under ett Die Linke-möte i Magdenburg sker det oväntade. När vänsterpampen blickar mot podiet får hon sig en överraskning som står härliga till. Från ingenstans dyker en man i vit skjorta upp och trycker en stor chokladtårta rakt i ansiktet på den chockade politikern.

Direkt efter tårtningen greps en man och en kvinna från nätverket Antifaschistische Initiative. Enligt lokala medier ska de gripna tillhöra den kommunistiska aktivistmiljön i Tyskland. En rörelse som öppet ställer sig emot den systemtrogna vänstern.

Systemtrogna vänsterpolitiker har i efterhand fördömt tårtningen och kallat aktionen för korkad och ansvarslös. Enligt uppgift ska ingen politiker ha kallat tårtningen för ett hot mot demokratin.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top