Kontakta oss

NOTISER

Videobeviset: ”Vänsterextrem” journalistmisshandel var en bluff!

Publicerat

den

chang
STOCKHOLM
| Mediernas påstådda vänsterextrema misshandel av en journalist i samband med den stora antirasistiska demonstrationen i Stockholm under tisdagskvällen visade sig vara en dragkamp om en sladd. [Uppdaterad med ytterligare en film]

Först gick Nyheter Idags Chang Frick ut på mikrobloggen Twitter och förklarade att han hade blivit misshandlad under den antirasistiska demonstrationen mot att Stockholms Länstrafik sätter upp rasistisk reklam. Något som snabbt plockades upp och fördes ut till allmänheten. Inte minst i systemtrogna och högerradikala medier.

I klippet ser man hur en förmodad kvinna börjar rycka i journalistens kamerasladd efter att denne hade placerat sig ovanpå spärrarna inne i Tunnelbanan. I Nyheter Idags egna film från händelsen hör man hur journalisten börjar skrika hysteriskt, sekunderna senare får han halt om halvt hoppa ned från spärrarna och får sig en knuff. Någonstans i tumultet går kameran i sönder.

Efter att ha förlorat dragkampen med kvinnan ser man hur en alldeles oskadd journalist står upprörd bland poliser samtidigt som hundratals människor skanderar antirasistiska slagord.

Nyheter Idag beskrivs som närstående Sverigedemokraterna och journalisten Chang Frick är själv före detta aktiv inom partiet och ungdomsförbundet, SDU, Sverigedemokratisk Ungdom.

chang-frick-misshandlad

Etablissemanget och högerns reaktioner

Den neofascistiska sajten Fria Tider skriver om ”journalistmisshandeln” och gör även ett ”avslöjande” om Svt där de publicerar en skärmdump från Svt bevakning av händelsen. Fria Tider publicerar däremot inte själva klippet vilket förstärker den politiskt korrekta nyhetsbeskrivningen av det som delar av vänster väljer att kalla för ”bluffmisshandeln”. Fria Tider skriver bland annat: ”I samband med tumultet vid tunnelbanestationen blev dessutom Nyheter Idags journalist Chang Frick misshandlad av ett gäng vänsterextremister.”

Den kända högerdebattören Per Gudmundson gjorde en stor del av Chang Fricks etniska bakgrund som resanderom och delvis judiska bakgrund. Debattören som även är ledarskribent på Svenska Dagbladet. Ledarskribenten beskriver även han dragkampen som om journalistkollegan fick spö.

gudmundssontweet

Även en rad andra kapitalstyrda medier och medier ute på högerkanten har rapporterat om den påstådda misshandeln. Jämför medias och högerns verklighetsbeskrivning med klippet nedan.

Klockan 11.37 – uppdaterat med ytterligare en film


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se